Friday , February 3 2023

Funker Vogt – Fallen Hero

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Synthetic Symphony / Playground, betyg: 0]

Det finns ett antal synthband som börjat sin karriär med tung ebm-besläktad musik, och som sedan efterhand utvecklats till att bli mer och mer trallvänliga. Funker Vogt är ett av dessa, även om dom inte har blivit trallvänliga rätt igenom ännu.

“Fallen Hero” är tagen från senaste plattan “Navigator”, och varför man valt ut just denna till singel är en gåta då plattan innehåller en hel del spår som är bättre. Men gjort är gjort, och Funker Vogt levererar fyra versioner av låten, som trots de olika mixarna inte blir så mycket bättre än originalet förutom “Underwater Pilots-Remix” som lyfter en anings aning.

För att locka till köp innehåller singeln dessutom två unika spår, och jag skulle vilja påstå att om det finns någon anledning till att köpa “Fallen Hero” så är det avslutande “Our Battlefield”, som kanske inte är brilliant men definitivt bäst på singeln. Men som sagt, man får betydligt mycket mer för pengarna om man köper fullängdaren.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …