Diverse artister – Gothic Party Time

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Jungle / Sound Pollution, betyg: 0]

Camdenlabeln Jungle ska ha en eloge för sina samlingsalbum med tidiga goth- och deathrock-akter. Gothic Party Time innehåller äldre akter som Fields of the Nephilim, Specimen och UK Subs. För att vara goth är det dock väldigt plojigt. Här finns till exempel ett gäng underhållande coverförsök, som Flamin Grooves tolkning av “Paint it Black” och skämtsamma Creaming Jesus som både gett sig på Sisters of Mercys monsterhit “Temple of Love” och Cures “A Forest”. Samlingen gör alltså skäl för sitt namn. Det blir aldrig svårtillgängligt eller för angstbetonat. Det enda som kvarstår att önska är lite mer variation bland artisturvalet, flera band förekommer två gånger. Undertecknad saknar andra festvänliga gothband som exempelvis 45 Grave. Detta är dock ett riktigt bra musikalternativ till Halloween-festen, särskilt med tanke på det blygsamma priset.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …