Tuesday , April 16 2024

Hell Is For Heroes – Transmit disrupt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Burning Heart, betyg: 0]

År 1997 spelade Refused in sin milstolpe i Svensk musikhistoria. “The shape of punk to come” är inspelad i Tonteknik uppe i Umeå och är fortfarande omtalad och lovordad av många stora musiker i USA. Alla, från medlemmar i Metallica till Blink-182, talar om hur just den skivan satte sina spår i dem. Gothpunkarna i AFI berättade att det var tack vare Refused's sista skiva som fick dem att våga experimentera med syntar och samplingar. Numera är Tonteknik en högt respekterad studio och band från hela världen vallfärdar till dom norrländska skogarna för att få fästa sina verk i just denna studion, och det är här som Hell is for heroes kommer in i bilden.Hell is for heroes kommer från England, låter som ett typiskt nutida amerikanskt indierockband och bandet älskar Sverige. Transmit Disrupt är inspelat och producerat av Pelle Henricsson och Eskil Lövström uppe i Tonteknik och dem gör sitt debutsläpp på Svenska Burning Heart. Hell is for heroes är en emotionell blandning av rock, pop och lite hardcore. Sång växlas med skrik, fina melodier blandas med lite stök. Kort och gott så låter det som många band från USA som får släppa på stora bolag. Musiken tar mig tillbaka till avsomnade At the drive-in och band som Taking back Sunday, men de är inte hälften så intressanta som At the drive-in. Fast bandet är dubbelt så bra som sistnämda band och det gör nog att de kan komma att gå långt i Staterna men inte här i Sverige.

Recenserad av: Måns Allerbjer

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …