Saturday , June 22 2024

Blue October – One day silver, one day gold

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Cryonica Music, betyg: 0]

Det här skall tydligen vara Blue October´s tredje skiva, men jag har aldrig tidigare hört talas om dem. Enligt pressutskicket skall det också vara musik för oss som gillar Depeche mode, Wolfsheim, Mesh och Erasure. Ok, då är ni med va? Man får ju ganska höga förväntningar när man läser sådant… Jag startar nyfiket skivan och visst, det stämmer på vissa punkter. Det är ren och fin synthpop, med släpig röst och Vince Clarke-ljud både här och där. Inte alls så dumt faktiskt. Men tyvärr saknas en viktig del i produktionen, nämligen melodierna. Och jag försöker verkligen, tro mig, jag letar efter en melodi som möjligen kan hålla sig kvar i mitt minne. Jag vill så gärna att det här skall vara bra, eftersom det verkligen inte är något fel på själva ljudbilden. Men utav femton låtar så finns det bara en, EN enda låt som är ok, nämligen Free. En gullig visa som i refrängen faktiskt påminner om.., just det, Erasure. Hade den släppts på singel skulle jag gett den en femma i betyg, nu drar tyvärr de övriga låtarna ner den till en tvåa. Så det kan gå…

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …