Sunday , December 4 2022

Crash D

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Stockholm Records / Universal, betyg: 0]

En grupp södermalmskillar spelar starkt 80-talsdoftande glamrock, döper sig till ett bandnamn som innehåller Mötley Crüe-prickar, använder artistnamn som Martin Sweet, iklär sig spandex, dränker håret i hårspray och använder sig av låttitlar som “Breakin’ the Chainz”. Knappt innan musikstofilen i en hinner tänka “det var bättre förr” sätter man hånskrattet i halsen. Rest in Sleaze är en gedigen hårdrocksplatta, med tio allsångsvänliga sleazerockhymner. Produktionen är autentisk men samtidigt proffsig. Leadsångaren Dave Lepard har en hårdrockspipa som är i klass med Axl Rose och Blackie Lawless. Crash D

Om Webbmaster

Kolla även

Kite

Kite spelar på Dalhalla nästa år!

Den 2 september 2023 spelar Kite i Dalhalla, arenan i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik. …