Wednesday , December 6 2023

Aluminum Babe – vit.ri.fied

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Lucero Records, betyg: 0]

Discopunk. Låt läppglanset smeta av sig på micken, koola Anna from Sweden klarar sig galant på New York scenen i rutig kortkort med gitarren på höften. Vissa av låtarna är lika bra som en fusion av Violent Femmes och Cardigans skulle vara. Men Anna, Jorge och Darren är säkert aptrötta på Cardigansreferenser vid det här laget, så vi nämner inte smålänningarna nåt mer nu. Riktigt bäst är “Dream Dancing” som gungar fram på basvågor av slödisco och ödsligt ekande skönsång, very catchy och vackert. Den blir nog höstens långliggare i mp3-spelaren för min del. Som disco-trio gillar jag Aluminum Babe bäst, det är inte lika roligt när de spelar mjukpunk på amerikanskt manér som i “Disease Contagous”. I kommande singeln “Everything 2 Me” blandas det punkpopiga med synthslingor på ett vis som påminner en del om Alice In Videoland och det låter väl okej. Den smått hysteriska versionen av Plastique Bertrands transdiscoklassiker “Ca Plane Pour Moi” är rent förskräcklig. Fick man önska så skulle gruppen ta med sig det där egna skeva disco-soundet vidare till nästa platta, men lämna Kim Wilde och Sex Pistolerna bakom sig. Växa upp lite. Då kan det bli riktigt mysigt att vara med Aluminum Babe.

Recenserad av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …