Thursday , July 25 2024

Kandahar – Kandahar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, Puppy love recoring company, betyg: 0]

Detta är debuten och första produktionen från Puppy love recording company med Kandahar, en trio från Göteborg, som bestämde sig för att spela in första skivan i ett litet kapell någonstans på västgötska landsbygden. Redan första spåret, My heart tells me, avslöjar den harmoni som är genomgående för hela skivan. Första spåret är i huvudsak baserat på ett piano och en akustisk gitarr, med mjuka toner. Men redan efter andra spåret är soundet lite mer up-tempo och aningen mer popigt, men trots detta ligger den lugna atmosfären kvar. Kandahar har lyckats variera sitt sound med hjälp av olika instrument och olika influenser, utan att det blir spretigt och faller utanför bandets ljudmässiga ram. Death and violence är ett utav spåren som bevisar att små influenser av reaggy också kan fungera. Kandahars sound är nästintill lite för perfekt, som en känsla av att de har hittat sig själva och kommer behålla sitt sound, no matter what. Förhoppningsvis kommer inte perfektionismen begränsa bandets utveckling, för jag vill ha mer.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …