Thursday , June 20 2024

Snuffed By The Yakuza – Snuffed By The Yakuza

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Snuffed Records/BMG, betyg: 0]

De här gossarna låter allt annat än döda, så yakuzan måste ha misslyckats med uppdraget som gav bandet sitt namn. Många japanska gangsters som mister fingrarna nu alltså…
Uppsalabandets debutalbum – de har gjort några ep:n tidigare – är en cirka tjugofem minuter kort urladdning där flera spår bara är lite över minuten långa. Det går alltså undan, som ett The Hives på dåligt preludin och energin kan man inte klaga på, men för att den här typen av punkiga garage-explosioner ska bli minnesvärda krävs också starka refränger och melodier. Det är det sämre med, även om en och annan poppar upp här och var.
Att man sedan gör en billig rip off-variant på Screaming Jay Hawkins paradnummer “I put a spell on you” i form av “Flagellant whip” räddar inte helheten, men den visar i alla fall att Snuffed By The Yakuza kan låta riktigt elaka om de bara tar lite längre tid på sig än de sekunder en minut varar. De fyra energiknippena kan säkert vända upp och ner på en rökig (nåväl, man kunde önska att det röktes där fortfarande) rockklubb, men för att en platta ska hålla i längden räcker det inte med ett sjuhelvetes ös och den souliga balladen “The end of the beginning”. Till nästa släpp räknar jag kallt med stryktåligare låtmaterial, annars kanske yakuzan utför jobbet bättre nästa gång. Till dess får Snuffed The Yakuza nöja sig med charmbetyget tre.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …