The Pushtwangers – We Are The Pushtwangers And You´re Not

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kooljunk Communications/Sound Pollution, betyg: 0]

The Pushtwangers har alltid varit ett av de där banden som är helt okay, som är trevliga att lyssna till när plattan ligger i cd-spelaren eller när bandet står på scenen, men när musiken tystnat så är allt som förut igen. Inga märken har lämnats innanför huden. Det är där problemet ligger. The Pushtwangers har aldrig fått mig att känna det där speciella, det där som greppar tag inombords och som gör att man måste ha varenda platta bandet släpper. The Nomads, Wilmer X och Rost kör(de) över dem. Varför vet jag inte, för The Pushtwangers lirar i samma liga och de gör tveklöst ett bra jobb, men på något vis är det som att de inte har det där lilla extra som övriga nämnda stoltserade/stoltserar med.
Under sin tidiga existens, mellan 1984 och 1990, släppte The Pushtwangers tre album. Sedan tog de en semester som varade i tretton bast. Basisten Mats Ronnerstam har ersatt Zeke och Micke och nu är garagerockarna tillbaka. We Are The Pushtwangers And You´re Not innehåller nyinspelningar av äldre låtar och det mesta är som vanligt. Här finns läckra pärlor som “3:rd season”, “Bad bad girls”, “C.O.M.A” och “Ticket to paradise”, samt ett gäng andra höjdare, men också en del utfyllnad. Förmodligen är detta bandets bästa album hittills, åtminstone av vad jag har hört. Men nästa gång vill vi ha nytt material, okay?

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …