Saturday , April 13 2024

Vigilante – The heroes code

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Black Rain Records, betyg: 0]

Mina fördomar får ge vika en efter en. Sydamerika är till exempel ingen solgnistrande “manana, manana”-kontinent. Ju mer musik jag hör från världsdelen desto mer framstår den som ett Dantes inferno där tung metal, hardcore och gotiska tongångar härskar.
Vigilante kommer från Chile och lirar hård, mörk industrirock med en hel del elektronik. Feta synthmattor och vassa gitarrer täcker smattrande, men ändå ganska dansvänliga, trumbeat. Musiken är hård men inte svårlyssnad. Kvartetten nämner Die Krupps och Ministry som två av referenserna och till viss del håller jag med, men Vigilantes debut blir rätt enahanda efter några låtar och sången växlar mellan helt okej och usel.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …