Thursday , February 22 2024

The Chalets – Check In

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Setanta Records, betyg: 0]

The Chalets från Irland är som en godispåse. Man snaskar i sig och blir mätt av sockret, men det finns inga kolhydrater eller vitaminer i kosten som håller kroppen trimmad och får muskelmassan att växa.
The Chalets består av tre killar och två tjejer och de använder sig av såväl kvinnlig (Pee Pee) som manlig vokalist (Chris), vilket ger bandet personlighet. Musikaliskt påminner The Chalets om ett snällare, mindre nervigt och freakat The B-52´s, parat med Raymond och Maria. Det här med “snällare” bör tas på högsta allvar, för The Chalets mjuka, melodiska indiepop glider inte gärna över åt det larmiga rockhållet. Musiken är enkel, närmast naiv och lite tonårsgullig, men bandet har fin känsla för formen de valt och Check In är en skön, om än ytlig platta. Söker du djup, seriositet och allvarliga svar på livsfrågor kan du glömma The Chalets och gå till chark-disken istället. Vill du ha söt, småsvängig och kul partypop istället bör du absolut överväga att lyssna in dig på “Theme from Chalets” samt 60-talsdeckarstuket i “Love punch” och “Beach blanket”. Samtliga är bubbelgumlåtar som skulle passa utmärkt ihop med simpelt animerade videos. Dessutom innehåller tuggummiautomaten fler färgade kulor med samma goda smak.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …