Sunday , February 25 2024

Stereo Mcs – Paradise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Play it again Sam, betyg: 0]

Min pappa älskar Stereo Mcs. Är det någon skiva han spelat mycket där hemma så är det “Connected”, deras genombrott från 1992. Han var väl inte lika förtjust i uppföljaren “Deep, down and dirty”, men det var däremot jag. Jag tyckte plötsligt att de blivit spännande, experimentella och coola. Det är nästan fem år sedan. Stereo Mcs är inte direkt kända för att vara snabba i sitt skapande, men jag blev väldigt förvånad när det plötsligt, utan förvarning damp ner en sprillans ny cd i brevlådan. Jag undrar lite vem som kan tänkas bry sig om dem idag, år 2005. Men å andra sidan spelar det antagligen ytterst liten roll för gruppen, bara de får sitta i sin studio och jamma, röka och flumma. Att släppa skivor är bara en bonus. Nu är dock “Paradise” en ganska trevlig historia, tolv nya sånger som ungefär låter, ja, som det brukar. Från politiska “Warhead” med sina tjutande polis-sirener, till singeln “First love” och avslutande dub-äventyret “Out of control”. Däremellan kan jag nästan skönja en ny “Step it up”, i grymma “Sun”. Och jag måste säga att jag älskar Rob´s släpiga pratsång… Den här skivan kommer kanske passera obemärkt förbi, men jag ska iallafall åka förbi pappa någon dag och göra honom glad…

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …