Thursday , February 22 2024

Allt Är Musik – Allt Är Musik

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Canarie Records, betyg: 0]

Quit Your Dayjobs före detta trummis Andreas Sjögren har gjort den här smått märkliga och naiva plattan. Det kanske konstigaste av allt är att just trummorna känns så avlägsna, som om rytmerna är det minst väsentliga och därför har placerats i bakgrunden, dolda bakom murar av distade (eller akustiska) gitarrer och ljud. Låtarna är ofta drömska, malande och känns väldigt raka och enkla, liksom de korta, vardagsnära och för mig, fullständigt intetsägande svenska texterna med sina många nödrim.
Enligt konvolutet är samtliga spår utom två, inspelade fem minuter efter tillkomsten och det var kanske inte så smart tänkt. Jag inbillar mig att mycket här skulle ha kunnat bli så mycket bättre om Andreas arbetat mer med detaljer och pyntat låtarna lite mer. Nu känns Allt Är Musik som en oerhört enkel och simpel yta som inte döljer några hemligheter och när jag inte hittar någonting spännande bakom fasaden blir jag besviken. Då överlever inte heller plattan i längden. Således blir mitt första intryck det definitiva och de övriga lyssningarna känns som bortkastad tid. För mig är det här en barnskiva och de spår som når fram är långtifrån så många som de borde vara. Tycker att vissa ljud och några korta perioder här och var är plattans behållning, medan det mesta tuffar spårlöst förbi.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …