Wednesday , February 28 2024

Colder – Heat

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Output / Border, betyg: 0]

Franske designern Marc Nguyens enmansprojekt Colders andra album Heat har inget med hetta att göra. Den monotona och minimalistiska electropopen är kyligare än kirurgiskt stål. Influenserna Joy Division och Suicide lyser igenom starkt. Nguyen sjunger på bruten engelska om rakblad, apati och sex till ackompanjemang av mekaniska beats med ekande trianglar och digitalt handklapp. Det är dekadent catwalkelectronica som, trots all svärta och skoningslös cynism, är sexigare och elegantare än det franska språket.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …