Saturday , February 24 2024

The Flu – Lovin´ Is Allright

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, , betyg: 0]

Den här ep´n är bara pressad i 300 ex så det gäller att vara snabb om ni vill ha The Flu i skivhyllan. Fem låtar bjuder bandet på och det är rätt olika stilar som framförs, samtliga inom den gemensamma nämnaren pop. Det börjar lätt jazzinfluerat och skönt soft i “Believe”. Lite tuffare och skramligare blir det i “Hope” där blås blandas med elgitarrer och fin sång. I “Breakup” får The Flu till storbandskänsla med inkluderat saxsolo och Liza Carlefred dominerar miken. Mer lågmält och sentimentalt ljuder det i ljuvliga “Passing time” med sin fina trumpet och sedan avslutas plattan med “Fine (Baby´s gone)”.
Det här Norrköpingsbandet vänder inte upp och ner på min värld, men jag gillar deras söta, småcharmiga och lätt melankoliska ton. Jag tycker också om bandets förmåga att blanda in Tom Jones a´ la sent 60-talsblås i sångerna. The Flu kan säkert bli ett popband att räkna med framöver, när de har renodlat sin stil mer och fått ihop lite fler låtar. En fullängdare skulle inte göra ont om de bara fortsätter på den vemodiga linjen, så mycket är säkert.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …