The Eternal – Sleep of Reason

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Emma Olofsson)

[album, Firebox records, betyg: 0]

Sleep of Reason är australiensiska The Eternals' andra fullängdare. Den innehåller elva spår, varav nio flyter förbi utan att jag reagerar, men i alla fall två av dem är riktigt bra.
Spår nummer två, “Everlasting”, har viss hit-potential – den får mig att tänka på band som HIM eller Evanescence – medan tunga rockballader som “Beneath The Soil” och “The Dying Light” bara tråkar ut mig. Av de återstående heter favoriten “A Dream's End”, en riktigt bra låt som lätt fastnar, mycket tack vare den svängiga refrängen.
The Eternals sångare Mark Kelson har en stark och vacker röst, men som helhet är det här ändå inget speciellt. Stundtals pampigt, stundtals riktigt vackert, men ändå bara en av alla nya hårdrocksplattor. Tyvärr, säger jag, men skulle samtidigt inte tacka nej till fler låtar i “A Dream's End”-anda.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …