Saturday , February 24 2024

Eskju Divine – Come and join close your eyes become blind we´re on our way to eskju divine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Imperial Recordings, betyg: 0]

Den långa skivtiteln är i krångligaste laget, musiken däremot sätter sig direkt. Norrköpingstrion Eskju Divine spelar en storslagen popmusik som är skränig och smekande på samma gång.
Tankarna studsar mellan Norrköpings nedlagda industrilandskap, iväg till S:t Peterskyrkan i Rom, vidare till Wembley Arena och tillbaka igen. Det är pampigt och upplyftande, utan att ge avkall på popkänsla och melodi.
Låtarna som fanns med på vårens “Struck by the halo”-EP är starkast även på albumet, några av spåren på skivan känns lite som utfyllnad och borde körts ett varv till i studion och vässats för att få lite mer variation i materialet. Men Eskju Divine är nåt stort på spåren, helt plötsligt känns det naturligt att popkrogen Guskelov och konserthuset Louis de Geer praktiskt taget ligger vägg i vägg.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …