Wednesday , April 17 2024

Revolution Riot – Blues For The Spiritually Retarded

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Feedback Boogie/ Deaf & Dumb Music/ Sound Pollution, betyg: 0]

Nej, du behöver inte få ångest och nervösa tics i ansiktet för att du inte vet vilka Revolution Riot är. De har visserligen existerat sedan 1998 och supportat L.A. Guns, men Out Of The Gutter kom redan 2001 och sedan dess har bandet inte kommit med något nytt, så ditt taskiga minne är förlåtet. Du bör dock vara uppmärksam på att gitarristen Skinny även lirar med Deathstars (och varför i helsike kommer inte de med en ny platta snart då?) och att trummisen Tom-E håller farten i The Ghosts också. Sen bör du förstås ha koll på att Revolution Riot lirar sleazig, hård rock n roll i stil med nämnda L.A. Guns, Poison, Faster Pussycat, Pretty Boy Floyd, Shotgun Messiah, tidiga Guns N´ Roses och alla de andra hårbanden som kom rusande direkt ur frisörsstolarna efter elchocksbehandlingen, färgningen och hårspraysduscharna som bibehöll de gigantiska frissorna på 80-talet.
Av konvolutbilderna att döma har inte Revolution Riot underkastat sig samma kemiska hårbehandling. Istället har de lagt krutet på musiken och lyckats rktigt väl med balladen “Down the road before”, Iggy-hyllningen i början på “2:18”, “24/7 Machine” och “GO!”, med fler. Det är inte någon Apetite For Destruction Revolution Riot har skapat, men det är en funktionell partyplatta och alla i spandex, kajal och nitbälten lär vilja ha sitt eget ex av den.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …