Wednesday , May 22 2024

Brant Bjork And The Bros – Saved By Magic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Duna Records/Border, betyg: 0]

Den här dubbel-cd´n, fylld av uppkäftigt attitydsstinn hård rock a´ la tidigt 70-tal med pratsång som förenar en ung, lätt påtänd Lou Reed med Blue Öyster Cults läderklädde och solglasögonsförsedde Eric Bloom. Gitarriffen är nakna, simpla och sitter vid första lyssningen. Resterande smyger sig på och hugger en i ryggen, likt en opålitlig heroinist.
Brant Bjork med ett förflutet i Kyuss, Queens Of The Stone Age och Fu Manchu har gjort ett gäng soloplattor innan han förenades med “bröderna” Dylan Roche på bas, Mike Peffer på trummor och Cortez på gitarr. De spelade in Saved By Magic på Bjorks egna bolag Duna Records och resultatet är närmast lysande.
Här finns klara inslag av psykedelia, wah wah-pedalen kängas till med jämna mellanrum, texterna är lika coola som framförandet av dem och det är mer tidig 70-talsrock än vad det är hårdrock/stoner egentligen, men lik förbannat kommer Saved By Magic med all säkerhet att klassas som en stoner-platta. Skitdetsamma, låtar som “Kiss away”, “Lil´bro”, “Inside of you”, “Freak levels” och coverversionen av Creams gamla dunderhit “Sunshine of your love” talar sitt tydliga språk till de rockers och hippies som går igång på Saved By Magic och de lär bli många. Bjork förespråkar droger tämligen öppet i vissa texter, så glöm det där med politisk korrekthet och må IOGT/NTO och kristdemokraterna bäva inför denna knarkkulturens knytnävsslag i det slipsklädda moralistgardets mellangärde.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …