Friday , December 9 2022

The Last Dance – Once Beautiful

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Dancing Ferret / Sound Pollution, betyg: 0]

The Last Dance är ett amerikanskt nygothband som låter som amerikanska nygothband brukar låta. De trallvänliga refrängerna sjungs av en teatralisk sångare som försöker låta androgyn men samtidigt mörk. Melodierna byggs till stor del upp av elektroniska instrument. Texterna är nästan pinsamt klyschiga med all svulstig mörkerromantik och en hel del självömkande.

Once Beautiful bidrar inte med något nytt till genren och är mest en axelryckning, trots ett par goda låtidéer. The Last Dance kan dock säkerligen uppskattas av fans till band som L’Ame Immortelle, The Crüxshadows eller Blutengel. Värt att notera är att Switchblade Symphonys sångare Tina Root medverkar på den smått vedervärdiga upbeatduetten “Wish Me Closer”.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Morabeza Tobacco - Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco – Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco består av Gustav och Vanilla. De albumdebuterade 2019 med en självbetitlad platta och …