Thursday , April 18 2024

The Last Dance – Once Beautiful

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Dancing Ferret / Sound Pollution, betyg: 0]

The Last Dance är ett amerikanskt nygothband som låter som amerikanska nygothband brukar låta. De trallvänliga refrängerna sjungs av en teatralisk sångare som försöker låta androgyn men samtidigt mörk. Melodierna byggs till stor del upp av elektroniska instrument. Texterna är nästan pinsamt klyschiga med all svulstig mörkerromantik och en hel del självömkande.

Once Beautiful bidrar inte med något nytt till genren och är mest en axelryckning, trots ett par goda låtidéer. The Last Dance kan dock säkerligen uppskattas av fans till band som L’Ame Immortelle, The Crüxshadows eller Blutengel. Värt att notera är att Switchblade Symphonys sångare Tina Root medverkar på den smått vedervärdiga upbeatduetten “Wish Me Closer”.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …