Wednesday , February 28 2024

Hultsfredsfestivalen tar strid med Kalmar län.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Sedan 1996 arrangeras Hultsfredsfestivalen torsdag, fredag och lördag före midsommar. Nu föreslår Kalmar Regionförbunds kansli genom Stefan Svensson, samordnare för skola- och vuxenutbildning, att även läsårsslutet förläggs till fredagen före midsommar. Vilken krock!

– Vi har, efter egna efterforskningar, fått veta att det inom Regionförbundet i Kalmar län arbetas för en förändring av läsårstider så att skolavslutningen inom gymnasieskolorna permanent kommer att krocka med Hultsfredsfestivalen. Vet den ena handen vad den andra gör?, undrar Festivalchef JP Bordahl.

Förutom i Kalmar län diskuteras även denna ändring på flera skolor runt om i Sverige, t.ex. i Halland, Östergötland, Skåne och Stockholm. Men, eftersom Hultsfred är en festival som man bara inte flyttar på har festivalledningen beslutat ta strid.

– Ja, igår skickade vi ett brev till de styrande politikerna där vi formulerat det onödiga i att konkurrera med Hultsfred och uppmanar dem helt enkelt att tänka om. Vi har redan mailbombats av publiken som är uppriktigt oroliga över denna krock, dem uppmanar vi att ta kontakt med sin skolledning för att få till en ändring, avslutar JP Bordahl.

HULTSFRED 06
15, 16, 17 JUNI 2006.
BILJETTERNA SLÄPPS 22 FEBRUARI 2006.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …