Wednesday , February 21 2024

Alan Wilder gör comeback!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Stefan Albinsson)

I en intervju med Nitzer Ebbs forne sångare Douglas McCarthy nämnde denne att Alan Wilder aldrig kommer sätta sin fot i en studio igen. Nu verkar det dock som Douglas hade fel. Enligt Side-Line har nu Alan Wilder vädrat nyheten att han kommer att gå in i studion igen redan under detta året och spela in nytt material under hans projekt Recoil. Alan har de senaste åren har tillbringat mycket tid med sin familj, rest och jobbat på sitt hus men nu verkar det som suget att skapa musik igen har återkommit.

Även Dave Gahan nämnde i en intervju med D-Side att Alan vill gå in i studion igen och omarbeta flera av spåren från “Violator” och “Songs of Faith and Devotion”. Mute har planer att återutge Depeche Modes backkatalog med 5.1 surround ljud, en början på detta är återutgivningen av “101”.
Recoils hemsida Shunt kommer att uppdateras med all ny information angående Alans projekt i framtiden.

www.recoil.co.uk

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …