Wednesday , April 17 2024

The Royal Cream – Death Is Not A Destination, It´s A State Of Mind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Big Bongo Records, betyg: 0]

Gillar du tillrättalagda storproduktioner, mainstream-pop utan vassa kanter och skönsjungande radioröster så kan du göra något nyttigare än att läsa den här recensionen. Två man starka The Royal Cream från Stockholm pysslar nämligen med motsatsen: skramlig, lätt skitig rock och pop, med ett organiskt sound och ett flertal alldeles utmärkta låtar. Deras fullängdare innehåller bara nio spår och hela skivan är knappt en halvtimme lång, men det fungerar alldeles utmärkt ändå. Här finns charm, schyssta refränger, sväng och… tyvärr, en del utfyllnad, främst mot slutet.
Bandet har tillsammans med Entombeds Nico Elgstrand mixat och proddat produkten, men det betyder inte att The Royal Cream pysslar med metal. Tvärtom, sådant finns det ingenting av här. Death Is Not A Destination, It´s A State Of Mind skulle snarare ha kunnat komma under 70- än 2000-talet, sin titel till trots och plattan är en varierad skapelse. Personligen tycker jag att bandet har fått ihop fem riktigt starka inledningsspår på raken, samt en utmärkt avslutningslåt. Resten är inte dåligt, men inte heller lika engagerande och direkt. Det här bandet kan göra underverk om de får hålla på ett tag till. Så mycket är säkert.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …