Wednesday , February 21 2024

P3 Dans fyller 10 år.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Det har nu gått 10 år sedan P3s musikjournalist Calle Dernulf bestämde sig för att bjuda radiolyssnarna på en seriös inblick i klubb- och dansmusikvärlden. Resultatet blev P3 Dans, musikmagasinet där obskyra elektroniska utflykter samsas med monoton minimal techno, krispiga beats med mörka basgångar och funkig house med smäktande garagebomber.

För att fira jubileet ger sig Calle och P3 Dans ut på klubbturné i höst. Startskottet går på Le på Berns i Stockholm onsdag 7:e september med en i P3 direktsänd jubileumssändning från kl 21:03. Gästar gör S.U.M.O feat Rigas, Tomas Andersson, DK7 och Jesper Dahlbäck. Därefter besöker P3 Dans och Calle Dernulf ytterligare nio klubbar runt om i landet.

Turnéplan:
7/9 Stockholm, Berns/Le
8/9 Linköping, Platens Bar
10/9 Göteborg, Melt/Respekt
17/9 Jönköping, Bongo Bar
24/9 Norrköping, Guskelov
30/9 Sundsvall, Oscar
1/10 Umeå, TC/Redsledge
7/10 Lund, Stortorget
8/10 Helsingborg, Zinc
14/10 Kalmar, Palace/Union

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …