Sunday , February 25 2024

epo-555 – Dexter Fox

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Crunchy Frog, betyg: 0]

Enligt pressmeddelandet från skivbolaget är danska epo-555 influerade av Pixies, My Bloody Valentine, You La Tengo, bob hund, Flaming Lips och Calexico. Och helt fel ute är de inte heller, men jag skulle vilja komplettera listan med New Order. De inledande låtarna är späckade med lagom distade gitarrplock, melodiösa basgångar och fina sångharmonier. Det mest imponerande är att musiken aldrig blir tråkig. Och trots det något udda instrumentbruket, där en spökorgel kan avlösa en cowboygitarr, känns det aldrig krystat. Däremot blir huvudsångaren Max Hansen ibland alltför distanserad. Mot slutet av skivan tappar Dexter Fox tempot. Den skulle nog mått bra av att skippa ett par, tre låtar. Å andra sidan är de lätta att hoppa över när man lyssnar.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …