Depeche Mode – Precious

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Mute / EMI, betyg: 0]

Det finns ett par ikoner inom synthmusiken som kommer undan med i princip vad som helst utan att publiken sviker. En av dessa är Depeche Mode. Trots att fansen haft synnerligen olika åsikter om de senaste tre plattorna så återfinns de ändå med största sannolikhet hemma i varje rättrogen synthares skivhylla.

I mitten av oktober kommer nästa platta, “Playing The Angel”, och den stående frågan inför en Depeche-platta är som vanligt: hur den skall låta – synth eller rock eller något annat. En föraning kanske ges med första singeln ut, “Precious”, som just nu går flitigt i radio (men den dök upp på nätet redan i juli). Och den ger säkert de mer konservativa Depeche-fansen ståpäls, för såhär mycket klassisk synthpop har vi inte hört från trion sedan “Violator”.

Jag brukar inte se mig som särskilt konservativ, men jag måste erkänna att jag ryser varje gång jag hör “Precious”. Fortfarande, trots att jag hört den ett par gånger nu. Dave’s sånginsats ligger på topp, och Martin har på föredömligt sätt lyckats kombinera synthar och gitarrer.

’Precious’ har helt klart hitpotential, i alla fall i synthleden. Och givetvis är nu förväntningarna på nya plattan på topp igen. Som vanligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …