Thursday , February 29 2024

Bröder Glöder – Det du förtjänar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, I-Ration Records, betyg: 0]

Jag ligger ensam i mitt fuktiga tält och lyssnar på hjärtslagen i mörkret. Det är inte öronen som hör, det är kroppen, huden. Jag blir lockad av något som jag inte kan kontrollera. Utanför finns en älv, jag snubblar ut ur tältet, klär av mig och kliver ned i vattnet. När jag flyter medströms med rytmen hör jag mer, hör att det finns mer än bas. Glitter och vemod driver mig upp ur vattnet. Blås och strängar, korus och eko. Känner igen mig men har aldrig tidigare varit alldeles just här. Jag letar mig fram till festplatsen samtidigt som det börjar regna.

Det finns röster, lågmälda envisa röster. Först hör jag bara ljud, inte ord. Så hör jag kedjor, sedelprassel och gatustrider. Vill de berätta något för mig, är det äntligen någon som vill berätta nåt för mig? Är det trötthet och längtan på samma gång, är det glädje och förtvivlan som ska ut? Här finns A Message to You Rudy – Håll huet högt!

Bröder, ni lyser inifrån och kan konsten att kommunicera med de äldre släktingarna, både från Skåne och Jamaica. Låt systrarna komma till tals mer nästa gång, så når ni klassikernivå.

Gästskribent: Anna Sjöstrand

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …