Vive la Fête avslutar breddat electriXmas

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

Röjiga belgiska electropopbandet Vive la Fête kommer bli årets huvudattraktion på electriXmas-festival i Lund, ett breddande av festivalens tidigare mer renodlat “syntiga” image. Zero passade på att fråga ett par festivalaktiva om utvecklingen när vi träffade dem innan Laibachs spelning på Malmöfestivalen.

– Vi har satsat på att bredda vår line-up i år, säger Steve Nilsson, en av arrangörerna bakom Lundafestivalen. Vi har även försökt hitta band som kan vara intressanta för vår publik och som inte redan spelat en massa här nere i Skåne.

Den inställningen har resulterat i bokningar av band som tyska Seabound, som nu gör sin blott andra Sverige-spelning enligt sin egen hemsida, och svenska nykomlingarna Code 64 som nyligen uppgraderade sitt skivbolag till Memento Materia.

– Det känns alltid lite riskfyllt att ändra ett fungerande koncept, men de första reaktionerna från vår publik tyder på att vi lyckats över förväntan, fortsätter Niclas Sandén från Malmöklubben Vogon Variety, en annan av festivalens medarrangörer.

Den fullständiga uppsättningen artister till årets electriXmas är: Vive la Fête (BE), Seabound (DE), Combichrist (NO), Dupont (SE), Code 64 (SE). Festivalen går av stapeln den 3 december på Mejeriet i Lund, biljetter går att köpa redan nu via Julius Biljettservice, lokala skivbutiker eller direkt från festivalen via plusgiro, se festivalens hemsida för mer information. Som vanligt ingår ett nykomponerat samlingsalbum i priset, som i år är 280:- plus eventuella biljettavgifter.

Om Webbmaster

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …