Fear My Thoughts – Hell Sweet Hell

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records/ Sound Pollution, betyg: 0]

Hell Sweet Hell är Fear My Thoughts fjärde fullängdsalbum och det är en intensiv, energisk, men långt ifrån nyskapande metalcore som bjuds här. Verserna förenar väsande growl med ren sång och vanlig skränsång. Refrängerna består mestadels av melodiska, återkommande haranger och nog har man hört liknande grejer tidigare. Men det betyder inte att Hell Sweet Hell är en dålig platta. Tvärtom. Den är klädd i en snygg produktion och innehåller väl framförd och väldigt energisk metal. De melodiösa gitarrmelodierna fungerar utmärkt och trummisen Norman Lonhard ligger på som om han hade en blåslampa i röven.
Vad som är svårt att hitta är personlighet och en anledning att fastna för just den här plattan och det här bandet när det finns så många andra som låter ungefär likadant. Ett vanligt problem i dagens metalvärld, tyvärr. Men några anledningar är klistermärket “Windows for the dead”, bombastiskt arrangerade “In the hourglass” och riktigt elaka “Sadist hour”. En annan anledning kan vara att denna melodiska amfetaminkick är billigare än knark, smakar bättre och dessutom är helt ofarlig för kropp och psyke. Ändå funkar den som en väckarklocka under de femtio minuter den ljuder. En cd som håller lyssnaren vaken och aktiv.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …