Leaves´ Eyes – Vinland Saga

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Napalm Records/SPV, betyg: 0]

Här tar Leaves´ Eyes med oss på en resa tillsammans med Amerikas upptäckare, vikingen Leif Erikson. Berättelsen handlar nämligen om dennes resa till Vinland som han kallade Amerika. “Vinland Saga” börjar denna berättelse med låten Vinland Saga och Farwell Proud Men. Genom hela albumet följs denna tråd. Berättelsen eller om man skall kalla det sagan knyts ihop med låten Ankomst.

Leaves Eyes lyckas genom hela Vinland Saga hålla intresset uppe för den här berättelsen. Bandet dramatisera och man rycks med när bandet gör sitt yttersta för att få dig att sätta dig in i denne vikings alla bravader på de stora haven. Bandets goth sound förstärks av stråkar och keltiska trummor. Sångerskan Liv Kristine är också en avgörande faktor till att denna rätta stämningen skapas. Hon får även god hjälp av bandmedlemmen Alexander Krull som förstärker vissa element för att överdramatisera visas partier. De bästa låtarna i denna historia är pompösa The Thorn där växelsången mellan Liv och Alexander fungerar till hundra procent och balladen Misseri (Turn Green Meadows into Grey).
Livs höga stämma används flitigt och det blir till slut lite påfrestande, man känner att man behöver vila sig lite och man trycker inte på play omedelbart. Detta är ett lite svaghetstecken på en annars fantastisk historia.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …