V/A – Dead or Alive – Rocket: A Tribute to Dead or Alive

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, Section 44, betyg: 0]

Det är utan särskilda förhoppningar tar jag mig an Rocket: A Tribute to Dead or Alive. Det visar sig vara en skiva med stor variation och mångfald. Artisterna som tolkar Dead or Alive har lyckats kombinera ett glättigt elektroniskt sound och 80-talsretro ljudintervaller med lite mer av den nutida popen. I vissa delar kan man även ana en liten dos av 90-talets eurosound. I ett och annat spår, som i Qubiqs “Black Leather”, har man även petat in lite tevespelsblippiga ljud á la Welle:Erdball. Sången och texterna är tydligt framhävda och det är mycket lättsmält örongodis för såväl gamla fans till Dead Or Alive som för den nya elektrofantasten. Det är roligt och svängigt helt enkelt.

Dock räcker det inte ända fram. De klara favoriterna i låtlistan är lätträknade och allt eftersom skivan lider mot sitt slut, dalar kvaliteten. Tempot blir lugnare och det lättsmält roliga blir nästan töntigt. I sin helhet är skivan, trots sin mångfaldighet, inget nyskapande. Kanske vann Dead Or Alive i original en del på lättsamheten de levererade, men dessa nyinspelningar tillför inget och räcker knappt till en plats i cd-stället.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …