Saturday , June 22 2024

JaBand Feat. Magnus Johansson – JaBand Feat. Magnus Johansson

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, LBS, Sweden, betyg: 0]

JaBand består av Petter Bengtsson, Joel Lundén och Fredrik Bengtsson. Den här cd´n innehåller mestadels akustiska låtar som spelades in mellan 2000 och 2004. Magnus Johansson sjunger på samtliga spår. Magnus avled 2004, bara 31 år gammal och några av låtarna här spelades in ett par månader före dödsfallet. Cd´n gavs ut som något av ett sorgearbete (och som en hyllning, tar jag för givet), enligt en artikel jag hittade på nätet.
Så långt är det givetvis en alltigenom sympatisk platta. Men frågan är om någon annan än de inblandade får ut någonting av den här musiken?
För egen del fungerar det inte. Trots åtskilliga lyssningar finns här inga låtar som sätter sig i huvudet eller berör mig känslomässigt. Det är inte dåligt framfört på något vis, men jag har svårt att hitta en identitet i den här lugna popen med sina engelska texter. Medan musiken ljuder känns den acceptabel, men så fort ett spår ebbat ut är låten försvunnen ur medvetandet, som hos så många andra band med liknande inriktning. Kanske borde den här skivan, trots allt, ha förblivit en personlig angelägenhet för dem som varit involverade i skapandet? Det är åtminstone min åsikt och detta sagt med all respekt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …