T.W.Z – The Sixth Extintion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Death Propaganda, betyg: 0]

T.W.Z är ett svenskt EBM band som har sitt ursprung i ett koncept kallat Time Wawe Zero. Bandet är en duo och “The Sixth Extintion” är deras första release på bolaget Death Propaganda.

T.W.Z generar mycket smärta och vrede. Detta leder i mångt och mycket till att bandet tappar fokus på musiken. Det låter farligt och det känns som bandet vill bygga upp en stämning för att skrämma och chocka sin publik. Hur mycket de än anstränger sig lyckas de inte skrämma mig. Bandet varvar mycket samplingar från filmer, allt enligt boken om EBM som Bill Leeb & co skrev tillsammans under namnet Skinny Puppy i början på 80-talet. Tyvärr verkar det som T.W.Z bara har lusläst denna bok, möjligtvis hoppat över de vitala kapitlen. Under låten “Deathwing” visar bandet ändå att de snappat upp något från sina hemläxor. Här gör man inte sitt yttersta för att skrämma skiten ur en, utan fokuserar mer på musik och stämning.

Hade bandet lyckats fånga denna stämning rakt igenom “The Sixth Extintion” hade bandet gått ut med betyget väl godkänt på sin examensdag från ovan nämnda bok. Nu får det tyvärr nöja sig med betyget IG.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …