Auto-Auto – Sounds Of A New Generator

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Substream, betyg: 0]

Auto-Auto. I handen ser det ut att vara en riktigt tråkig skiva, trist omslag och en för mig okänd grupp. Kan knappast vara något vidare, men den kan väl ändå vara värd en genomlyssning.

In i CD-spelaren och jag naglas direkt fast i väggen av trycket från den fenomenalt sprakande musik som formligen vräker sig fram ur högtalarna. Jag blir helt överrumplad, överväldigad och överentusiastisk. När jag väl återfått fattningen hyfsat infinner sig istället en stabilare känsla av lycka. För detta är riktigt jäkla busbra, en toksvängande hybrid av synthpop, electroclash och vi-kör-vår-egen-stil-mentalitet. Helt klart ett vinnande koncept.

Auto-Auto levererar varierad musik, både vad gäller tempo och karaktär, och även om det gömt sig någon enstaka halvmesyr är helheten ändå klart över godkänd nivå. Med låtar som “Backstabber”, “Queen Of Flies” och “Duma” kommer jag att plåga vettet ur grannarna för att sedan sitta och tokröja för mig själv med hörlurar när hot om vräkning uppstår. Fortsättningsvis kommer mina förväntningar på Auto-Auto att vara höga.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …