Levellers – Truth & Lies

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Eagle Records/ Playground Music, betyg: 0]

Brittiska Levellers har kommit till sitt tionde album, i och med Truth & Lies. För mig har bandet aldrig betytt någonting speciellt och den här plattan förändrar inte den inställningen. Levellers spelar sin snälla folkpop med sina snälla melodier och de lirar bra, sjunger helt okay och det är trevligt med lite fiol, men samtidigt väldigt intetsägande, inställsamt och just… snällt.
Jag har ingenting emot mainstream-musik, men den måste få mig att känna något. Den bör vara spännande på något vis. Den måste i alla fall förmedla någonting annat än likgiltighet. Det gör inte den här plattan. Istället fungerar den som ett identitetslöst Simon & Garfunkel på låtmässig sparlåga. Den jämntjocka produktion med sina rundade kanter gör inte saken bättre.
Gruppen maler på i elva spår och vissa, som “Last man alive”, “For us all” och singelspåret “Makes you happy” är något bättre än många andra, men likafullt kan jag inte skaka av mig muzak- och arenakänslan som sipprar ur de kladdiga högtalare.
Nej, det här är för mycket pulvermos och sockervadd för min smak. Plattan går att lyssna på, men den är snart bortglömd och detta är inget jag rekommenderar någon. Såvida du inte har sömnproblem. Det kan Levellers lösa med Truth & Lies.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …