Various – Synthpop for a darkened room vol.3

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[samling, A different drum, betyg: 0]

Tredje skivan i serien för lite lugnare och mer stämningsfull pop har anlänt. Och det roliga är att den är väldigt
o-typisk den vanliga synthpopen. Det är långsamt, vackert och, håll i er, själfullt. Inte för att synthpop INTE skulle vara vackert, men här handlar det mer om musik i Deep forest och Enigmas skola. Svenska Michigan gästar med “control of me”, och det kanske är den hårdaste låten på samlingen. Ni fattar va…? Riktigt bra är också Intuition med “heaven” och Pristina med “So alive”. Det är musik att avnjuta tillsammans med någon du tycker väldigt mycket om, och jag vet vem jag vill ha nära mig när jag hör Rename´s fina “in different things”. Avslutande pianostycket “winter rose” med Opium skulle t.o.m kunnat vara signerad Martin Gore. Tyvärr är inte alla låtar lika bra, här finns lågvattenmärken som Somegirl och Nevarakka. Men har du en hyfsat ny cd-spelare kan du nog programmera bort deras låtar. Det bör du göra.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …