Tuesday , April 23 2024

Jakalope – It Dreams

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Orange / The Music Company Nordic, betyg: 0]

Jackalopen är ett av världens mest ovanliga djur. Den ser ut som en kanin med hjortkrona och är känd för att vara aggressiv och benägen att använda sina horn för att slåss. Det ryktas även att den har imitativa egenskaper och kan härma mänskliga röster. Den krigiske imitatörkaninen har även en namne i och med den kanadensiske producenten Dave Ogilvies (Skinny Puppy, NIN, Marilyn Manson) senaste industripopprojekt. Jakalopes musik kan sammanfattas som snäll industrirock med lättillgängliga refränger. Nine Inch Nails frontman Trent Reznor har gästproducerat ett par spår, vilket säger en del om soundet. Den unga rosablonda sångerskan Katie B, som i pressinfon har fått den något tveksamma beskrivningen “hon inte bara är vacker, hon kan sjunga också”, har en aktningsvärd, men tyvärr något karaktärslös, sångröst. Jakalopes debutalbum är till största del väldigt catchy, till bekostnad att mycket av materialet är lättflyktigt och intetsägande. Mot slutet blir It Dreams dock förvånansvärt experimentell och gränsar ibland till Aphex Twin-drum’n’bass.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …