Martin Peter – Enough Of This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Angora Steel/ SPV, betyg: 0]

Martin Peter matar fram korta, intensiva och raka electropunklåtar med svärta och humor på Enough Of This. När den funkar som bäst är musiken både energisk, hotfull och suggestiv till sin karaktär. Ibland är det skränigt, men på ett uppryckande vis och andra gånger maler ett gitarr- och synthriffande på utan att riktigt nå klimax. Av de sjutton spåren (inklusive det skräckfilmsljudande introt) har tio låtar sång eller vokala insatser i någon form. Bortsett från Martin Peter själv är det Mark Stewart (Pop Group/Mark The Maffia), Alec Empire (Atari Teenage Riot), Felix Neuenhoff eller Diskette (Hellfire) som skrivit texterna och står för de vokala insatserna.
Den här musiken påminner lite om en moderniserad form av det tidiga 70-talets tyska krautrockscen på så vis att låtarna till stora delar bygger på repetetiva formler med inslag av småpsykade idéer, samtidigt som den har starka influenser av techno, rå rock, 80-talssynth och punkestetik. Ett intressant album med andra ord, som borde funka lika väl på dansscenen som på indierockklubben. Nackdelen med skivan är att det blir väl mycket yta och att låtarna är av varierande standard, men som helhet är Enough Of This en tilltalande och positiv skapelse. De bästa spåren är nämligen grymt coola.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …