Heimataerde – Gotteskrieger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 0]

Det är underligt att musik automatiskt tycks bli tilltalande bara det är tillräckligt mörkt, stökigt och primitivt. Och innehåller mycket trummor och getblåsor. Framförallt getblåsor, som i olika instrumentskepnader ger ett härligt tjutande medeltida anslag. Heimataerde lyckas hyfsat med detta på “Gotteskrieger” som tidvis är en riktigt trevlig platta i dark electro-svängen. Det som gör att jag inte är helt nöjd är att dom alltför ofta lämnar den medeltida stämningen för att istället leverera mer traditionella, och därmed tråkiga, låtar. Nä, mer getblåsor och trummor säger jag, för det är då man blir riktigt salig.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …