Saturday , March 25 2023

Heimataerde – Gotteskrieger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 0]

Det är underligt att musik automatiskt tycks bli tilltalande bara det är tillräckligt mörkt, stökigt och primitivt. Och innehåller mycket trummor och getblåsor. Framförallt getblåsor, som i olika instrumentskepnader ger ett härligt tjutande medeltida anslag. Heimataerde lyckas hyfsat med detta på “Gotteskrieger” som tidvis är en riktigt trevlig platta i dark electro-svängen. Det som gör att jag inte är helt nöjd är att dom alltför ofta lämnar den medeltida stämningen för att istället leverera mer traditionella, och därmed tråkiga, låtar. Nä, mer getblåsor och trummor säger jag, för det är då man blir riktigt salig.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: H. Self - Country Songs

H. Self – Country Songs

Country Songs är uppföljaren till H. Selfs kritikerrosade debutalbum som kom härom året. H. Self …