Wednesday , June 12 2024

Monster & Maskiner – Never Die!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Rotwang/Border, betyg: 0]

Det var fem år sedan Monster & Maskiner släppte sitt självbetitlade första album. Under den tiden har Slagsmålsklubben gett ifrån sig två album och fullständigt tagit över genren. (Vad den nu kallas?) Vad M&M sysslat med vet inte jag? Hursomhelst, mystiken och spöktemat lever kvar om än inte i samma utsträckning. Roligt är att de vågat ta in gitarrer i vissa låter, som i “Are you a friend”, då skapas ett riktigt skönt och eget sound. Annars är det i mitten av skivan det drar till ordentligt. Under spår 6-8 visar M&M att de verkligen kan göra bra och svängig instrumental electropop. Intressantast av allt är dock singelspåret “I won´t stay” där både gittarer och kvinnlig skönsång av Carolina Wallin Pérez förvandlar det till något som påminner om svenska Grand Tone Music. Mer av den varan tack! Never Die! är ett steg i rätt riktning för M&M men jag tycker att man ska öka tempot och införa mera syntslingor och melodier.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …