Tuesday , April 16 2024

Rupesh Cartel – Mainland

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Jag måste erkänna att detta är en svensk duo som jag inte kände till förrän skivan en dag låg på dörrmattan. Men när den väl gjorde det, så blev jag glad. Rupesh Cartel rör sig mellan enkel synthpop, och mer dansorienterad radiopop. Flera gånger känns släktskapet med Echo Image eller Conetik stora, som båda också rör sig i gränszonerna mellan eurodisco och amerikanskt radioskval. Och det är just spretandet som gör skivan svag, i synnerhet som jag inte är särskilt imponerad av radioskval. Men när det tillrättalagda tramset backar undan för mer melodiös och drivande musik då tror jag på Rupesh Cartel och tippar att vi kommer att få höra mer av dessa killar i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …