Thursday , February 29 2024

The Kid – Pas de chance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Luego Fuego, betyg: 0]

The Kid är definitivt något på spåren. Trion spelar elektronisk pop med stuns, tempo och fräck ljudbild och lyckas få till en partystämning som känns upplyftande och dekadent samtidigt. Man blandar retrokänsla och hypermodernitet på samma sätt som …tja, Strip Music (utan några större jämförelser i övrigt, förutom synthmattorna) och det känns helt rätt. Storslaget och minimalt i samma andetag.
Denna femspårs-EP (varav två låtar är remixer) har stakat ut vägen, men en del finjusteringar måste göras. Exempelvis spetsa till låtarna snäppet ytterliggare och kanske variera ljudbild och låtstruktur. Den dag bitarna faller helt på plats kan The Kid bli riktigt vassa.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …