Thursday , February 22 2024

V/A – The Fixx – An electronic tribute to The Fixx

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Section 44, betyg: 0]

Någon som kommer ihåg The Fixx? De kanske inte var jättestora här i Sverige, men låg på listorna både i USA och England för drygt 20 år sedan. Första plattan “Stand Or Fall” producerades av Rupert Hine, men det var först på skiva nr två, mästerverket “Reach The Beach” som framgången kom. Faktum är att de fortfarande håller på, och nu är det deras tur att äras med en tribute-skiva.

Och det är riktigt trevliga tolkningar vi får höra. Lättsam och glad synthpop för oss som gillar Erasure och O.M.D. Speciellt bra är Kiss The Star som gör “Secret Separation”, och Glow´s version av “Stand Or Fall”, där låten kläds i skrud a´la Dubstar & St. Etienne. The Fixx största hit “One Thing Leads To Another”(som du antagligen har på otaliga 80-tals samlingar) får också en fin ansiktslyftning utav Color Theory. Det här är en bra skiva, och rolig för dig som vill höra gamla godingar i nya versioner.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …