Mind.in.a.box – Certainty

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Dependent, betyg: 0]

När mind.in.a.box förra året släppte sin debutplatta “Lost Alone” var det en av 2004 års intressantaste debutplattor, med en helt ny spännande mix av ebm, futurepop och techno. Singeln “Certainty” är första smakprovet från uppföljaren som kommer senare i år., och jag måste erkänna att jag blir besviken. Mina förväntningar är förvisso skyhöga, men nog kunde det blivit bättre än så här. I synnerhet är jag besviken på att gruppen istället för att fortsätta utforska den inslagna vägen istället tycks ha tagit ett kliv närmare mainstreamsynth. Anonymiteten har ökat, och spänningen minskat. Singelns bästa spår är “Unicorn (pro.version)” och den kommer jag att trösta mig med i väntan på nya fullängdaren som plötsligt inte alls känns så självklar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: H. Self - Country Songs

H. Self – Country Songs

Country Songs är uppföljaren till H. Selfs kritikerrosade debutalbum som kom härom året. H. Self …