Thursday , February 29 2024

Monster-0 – …And Then There Were Zero

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Omega Point Records, betyg: 0]

Daemon Hatfield, Lindsay Williams och en laptop blir tillsammans Monster-0. De Chicago-baserade herrarna har hittat en nisch någonstans mitt emellan 80-talets synthpop, techno, fuzzrock, data-blippande och 60-talspop, vilket gör musiken såväl melodiös, refrängstark, dansant, synthetisk och jordnära.
Det är med andra ord en riktigt trevlig första fullängdare Monster-0 har fått ihop. Samtidigt spretar materialet charmigt åt olika håll och vissa spår håller inte riktigt samma kvalitet som andra, men det är inte värre än att det går att leva med.
Från Joe Jackson-stompet i “Doubt it”, till den softa synthpopen i “Burt Bacharach was right” och över till den medryckande rocksynthen och grova texten i “Or so you think”, finns här oftast en hit-känsla och variation i materialet. Monster-0 tilltalar, mer eller mindre medvetet, en relativt bred lyssnarskara utan att för den skull göra urvattnat skräp. Experimentlustan tittar fram här och var, men duons styrka är främst direkta, raka låtar med catchiga refränger, schyssta melodier och tempoväxlingar från ett spår till ett annat som gör att man inte tröttnar. Fungerar Orchestral Manouvers In The Dark och The Jesus And Mary Chain för dig, så lär Monster-0 gå hem med sin omedelbarhet.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …