Saturday , April 20 2024

Sofia Härdig And The Needles – The Storm In My Head

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Filthy Records / Border, betyg: 0]

Sofia Härdig är något av Sveriges svar på PJ Harvey. På sitt debutalbum The Storm In My Head har hon samarbetat med kompetenta musiker som Kenny Håkansson från Hellacopters, Sebastian Öberg från Fläskkvartetten och Johnny Essing från Bob Hund/Bergman Rock. Inte nog att Sofia Härdig ser precis ut som PJ Harvey, hon låter även väldigt mycket som brittiskan med den jättestora munnen. Men musiken påminner också om Sonic Youth, Patti Smith och svenska skramelrockarna Soviac. The Storm In My Head är ömsom tillbakahållen och stillsam, ömsom skramlig och punkig. Ibland fullkomligen sprakar ljudbilden av elektroniska instrument. Att japanske noisegurun Merzbow är ett fan känns i de stunderna föga förvånande.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …