Wednesday , February 28 2024

Nine Inch Nails – Live Hultsfred 17 juni

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[konsert, , betyg: 0]

Det var nästan så att man trodde att regnet som började i lagom tid till Nine Inch Nails spelning var del av showen. Det dimtäta nederbördsområdet som kom in över Hulingen blev en lämplig stämningssättare för Trent Reznors dramatiska industrirock. Inledande, röjiga “Wish” satte tempot för större delen av den resterande spelningen. Kvintetten avverkade hits som “March of the pigs”, “Head like a hole” och nya “The hand that feeds”. Men bandet bjöd även på stillsamma, gåshudsframkallande ballader som “Hurt” och “Something I can never have”, där Reznor sjöng kraftfullt med slutna ögon och mycket inlevelse. Reznor verkade nöjd med sin första Sverigespelning. Han stannade upp övriga bandet mitt i “Starfuckers inc.” för att tacka den svenska publiken och förkunna att det var en ära att spela för dem, något som inte hör till vanligheterna. Nine Inch Nails är, enligt undertecknad, ett av världens bästa liveband. Hultsfredsspelningen gjorde mig inte det minsta besviken.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …