Zom Zoms – One Brain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Omega Point Records, betyg: 0]

Devo på knark. Eller Silicon Teens med ADHD som försöker göra egen musik. Ungefär så låter amerikanska Zom Zoms som består av Zom och Zoms, och ibland även Philip som är kusin till Zom. Tillsammans spelar denna trio hysterisk, på gränsen till psykotisk, moog rock eller electro punk. Och även om detta på pappret kan verka spännande så kan jag avslöja att det INTE är spännande i verkligheten. Tvärtom, det är ytterst irriterande och skruvat på ett negativt sätt. Jag kan i och för sig tänka mig att Zom Zoms eventuellt kan funka live på en liten scen med lagom förfriskad publik som behöver få utlopp för lite överskottsenergi, men nu är det inte live utan en 10 spårs platta. Fast jag som i vanliga fall brukar ondgöra mig över oförskämt korta skivor är i detta fallet nöjd över att “One Brain” inte är mer än 25 minuter. Det enda som räddar skivan till att få något betyg överhuvudtaget är de två avslutande låtarna som är covers och då funkar faktiskt Zom Zoms maniska synthtrash. Det pekar på att Zom Zoms faktiskt inte är helt obegåvade som musiker, utan bara urusla låtskrivare.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …