Lars Bygdén – This Road

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Massproduktion, betyg: 0]

Lars Bygdén är en av landets skarpaste och mest underskattade låtskrivare. Kanske för att countrymusik som genre är underskattad i Sverige. Och ofta till och med direkt hånad, även om de senaste årens altcountry-våg håller på eller redan har ändrat på det. Efter två fantastiska skivor med $1000 Playboys går sångaren nu solo. Först ut är denna fyraspårs-EP där, precis som vanligt med Bygdén, låtarna i sig är starka men helheten ännu vassare än summan av delarna.

Den inledande duetten med Ane Brun är riktigt vacker. De övriga låtarna rör sig också i countryns gränsmarker och visar att det Bygdén startade i sitt band kommer att få en storstilad fortsättning även om han nu kör på egen hand. Det är väl ingen risk att Lars Bygdén får det där folkliga genombrottet och erkännandet nu heller, men han skulle definitivt förtjäna det.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …