Thursday , April 18 2024

Teen Anthems – We heart rock

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Sonic Art Union/Fractiondiscs.se, betyg: 0]

Jag har verkligen väntat på den här skivan. I åratal har jag hört rykten om att “… snart kommer den”, “…den ska släppas i år”, “den är nästan färdig” o.s.v. Men nu är den verkligen här, och jag kan knappt tro det.

Hjärnan bakom Teen Anthems, den energiske och superhemlige John William Davies, har i flera år gett ut singlar på sitt egna lilla bolag Sonic art union. Men de har inte varit lätta att få tag på, eftersom han envisats med att ge ut dem under olika namn, och i väldigt få kopior. Dessutom finns en del av dem på än mindre bolag runt om i Europa, bl.a Spanien, England och Sverige! I sann KLF-anda har han förvillat och vilselett sin lilla, men hängivna publik, och kallat sig för bl.a Steps pistols, Supercute, Smile, Sonic art crew och Disco! Störst framgång har han dock haft under namnet Teen Anthems, och det är antagligen därför han valt att släppa denna samlings-platta under det namnet. För här finns det mesta samlat, gamla slutsålda singlar, remixer och nya versioner av gamla låtar.

Teen Anthems är 2000-talets KLF, John Davies stjäl från allt och alla. Första låten “Kick out the Jams” säger väl det mesta… Han tar en dos Boyzone, blandar det med Alec Empires elektroniska hardcore och lägger till Whigfields “Saturday night” som refräng, och plötsligt har en helt ny låt skapats. Det är galet och genialt på samma gång, och slutresultatet helt underbart! Han sjunger om att han hatar Beatles, Oasis, the Who och Kinks, och all annan musik som låter likadant. Han sjunger om dåliga band från Wales, om Christina Aguilera, och om att han aldrig kommer stå på Top of the pops scen. Hela tiden med en tydlig glimt i ögat, men jag tror ärligt talat att han skulle tackat nej till att spela där. Det är inte Teen Anthems sak att underhålla på den typen av scen, de är betydligt viktigare än så… Det enda John Davies önskar sig är en disco-punk-pop revolution. Kanske den kommer i år, 2005?
Tyvärr känns skivan lite kort, man vill liksom ha mer. Framför allt saknar jag Sverige-släppta “We´re indie shit”, med refräng stulen direkt från Lili & Susie´s “Oh mama”.

Det här är indie, punk, synth och glitchpop för hela familjen. Det är för dig som tröttnat på det där “gamla vanliga”, och som är redo för nästa steg. Köp skivan redan idag, så har du sommarens soundtrack i brevlådan inom en vecka! Nevermind the boy rock, here´s the Steps pistols. Grattis.

Enklaste sättet att få tag på skivan är hos www.fractiondiscs.se

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …